Speciale camera-auto’s controleren op de corona-regels

In Rotterdam rijden auto’s met camera’s rond om te controleren of iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houdt. De twee auto’s rijden vooral op plekken waar geen camera’s hangen en waar vaak groepen mensen bij elkaar komen, zoals parken en pleinen.

De beelden die de auto’s maken, komen binnen bij een meldkamer. Als ze daar zien dat mensen zich niet aan de regels houden, kunnen handhavers naar de plek gaan om boetes uit te delen. Deze kunnen oplopen tot maximaal 390 euro.

De auto’s worden bestuurd door handhavers. Zij mogen de auto niet uit om boetes uit te delen. Ze mogen alleen beelden maken.

Songfestival

De auto’s waren eigenlijk bedoeld om mensen te controleren tijdens het Eurovisie Songfestival. Nu dat evenement niet doorgaat, worden de auto’s ingezet om te controleren of iedereen zich aan de corona-regels houdt.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.