Bye Bye Facebook: Hyves is officieel terug!

Goed nieuws voor alle mensen die Facebook hebben of willen verlaten. We kunnen weer ouderwets ‘hyven’! Inclusief dansende bananen, krabbelen en de avatar van Jan Paparazzi. Eigenlijk is alles hetzelfde, behalve de url.

Vanaf nu kun je terecht op Hyven.nl, in plaats van het oude Hyves.nl.

Niet van oude eigenaren Hyves

De nieuwe site mag er dan vrijwel hetzelfde uitzien als het oude Hyves, maar heeft niks te maken met de makers of eigenaren van het oude Hyves. Het is dus nog onduidelijk of de site voor langere tijd online kan blijven. De makers geven aan dat zij inspelen op de vraag naar het terugbrengen van Hyves, die steeds vaker gehoord werd na de actie van Arjen Lubach om mensen massaal Facebook te laten verlaten. De mensen achter Hyven.nl hadden vorig jaar al het plan Hyves nieuw leven in te blazen, en hebben het nu dus alsnog gedaan.

Het originele Hyves werd opgericht in 2004 en had op het hoogtepunt 10 miljoen gebruikers. Hierdoor had Facebook in eerste instantie moeite om voet aan de grond te krijgen in Nederland. Toen dat uiteindelijk wel gebeurde en Hyves in de problemen raakte na een overname en door mismanagement, verdween het platform eind 2013. De oude url, Hyves.nl, verwijst nog steeds naar het gameplatform Hyvesgamen.nl dat Hyves in 2013 verving. Het grote succes uit de jaren nul begin deze eeuw bleef daar uit.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.