Kabinet: versoepelingen niet voor 28 april

De lockdown gaat nog zeker twee weken door in zijn huidige vorm. Pas vanaf 28 april kunnen de eerste versoepelingen worden doorgevoerd. Dat heeft het kabinet zondagmiddag afgesproken in het Catshuis.

De hoop was dat de huidige coronamaatregelen al vanaf volgende week konden worden versoepeld. Maar dat is nog te vroeg. Het aantal besmettingen is nog te hoog. Zondag meldde het RIVM nog 8288 nieuwe besmettingen. Terrassen blijven dus tot ná Koningsdag gesloten en ook de avondklok blijft tot in elk geval het einde van de maand.

“De piek is in zicht, maar we kunnen pas versoepelen als we daar overheen zijn,” laat een woordvoerder namens het kabinet weten. Komende dinsdag neemt het kabinet een definitief besluit, die avond zal er weer een persconferentie worden gehouden door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). “Voorlopig houden we rekening met een eerste stap die we kunnen zetten per 28 april.”

juraini ferary

Juraini Ferary werd geboren op 28 juli 1993 in Spijkenisse, ze ouders komen oorspronkelijk uit Curaçao en Juraini is oprichter en webmaster van veel meer andere leuke websites. Daar is hij een zelfstandige ondernemer en maakt zijn eigen nieuwsbrieven.