Kabinet wil volgende versoepeling corona maatregelen eerder dan gepland

Er lijkt langzaam een einde te komen aan de lange periode van de corona maatregelen. Na de heropening van de terrassen, het afschaffen van de avondklok, wilt het kabinet de volgende verruimen van maatregelen eerder laten ingaan dan gepland, zo zeggen ingewijden tegen persbureau ANP na het Catshuisoverleg.

Vanaf 5 juni weer uiteten en meer gasten thuis

En dat zou kunnen betekenen dat we vanaf 5 juni weer uiteten kunnen, musea en andere culturele instellingen mogen bezoeken en we mogen thuis vier mensen ontvangen in plaats van twee. Deze versoepelingen zijn onderdeel van de volgende stap in het heropeningsplan van het kabinet, die eerst nog op 9 juni gepland stonden.

Of de versoepelingen van de coronamaatregelen ook echt eerder ingaan dan gepland, moet nog blijken. Het hangt af van de besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames in de komende dagen. Het kabinet besluit rond 31 mei of stap drie van het openingsplan eerder kan ingaan.

juraini ferary

Juraini Ferary werd geboren op 28 juli 1993 in Spijkenisse, ze ouders komen oorspronkelijk uit Curaçao en Juraini is oprichter en webmaster van veel meer andere leuke websites. Daar is hij een zelfstandige ondernemer en maakt zijn eigen nieuwsbrieven.