Vanaf 30 juni kan elk evenement met toegangstesten doorgaan

Vanaf 30 juni kan bij evenementen 100 procent van de capaciteit worden doorgaan, als de organisatie gebruikmaakt van toegangstesten. Dat heeft de demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vrijdag bekendgemaakt.

Het gaat om evenementen waarvoor een toegangsbewijs nodig is. Bezoekers moeten zich vooraf laten testen op het coronavirus of een vaccinatiebewijs hebben. De coronatest die toegang biedt, mag maximaal veertig uur oud zijn.

Ook de onderlinge 1,5 meter afstand kan vanaf 30 juni worden losgelaten tijdens evenementen. Het kabinet heeft op basis van de onderzoeksresultaten van Fieldlab Evenementen besloten de routekaart hiervoor aan te passen.

Meerdaagse evenementen met overnachting(en) zijn vanaf eind juli ook weer mogelijk. Daarbij gelden extra voorwaarden, zoals tussentijds testen. Het demissionaire kabinet wil de verruiming naar 100 procent van de capaciteit en het loslaten van anderhalvemeterregel bij de inzet van toegangsbewijzen vanaf stap 4 ook voor andere sectoren laten gelden. Daarbij denkt het kabinet aan onder meer de horeca, culturele instellingen en professionele sportwedstrijden.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.