Kabinet zet in op 1 november als einddatum voor alle coronaregels

Het kabinet hoopt dat op 1 november alle coronamaatregelen in Nederland kunnen vervallen. Dan zouden ook weer de nachtclubs en discotheken onbeperkt open kunnen. Vanaf 20 september kan de 1,5 meterregel al op de meeste plekken verdwijnen.

Dat maken demissionair premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) straks vanaf 19.00 uur bekend bij de persconferentie, zo bevestigen Haagse bronnen. Op 20 september zou afscheid genomen kunnen worden van het grootste deel van alle maatregelen, waaronder de 1,5 meter afstand en het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer.

Testen voor Toegang zal vanaf september opnieuw een belangrijke rol moeten spelen. Voor alle locaties, of mensen er nu staan of zitten, geldt dan dat mensen vanaf een bezetting van 75 personen een bewijs van herstel, negatieve test of vaccinatie moeten tonen.

juraini ferary

Juraini Ferary werd geboren op 28 juli 1993 in Spijkenisse, ze ouders komen oorspronkelijk uit Curaçao en Juraini is oprichter en webmaster van veel meer andere leuke websites. Daar is hij een zelfstandige ondernemer en maakt zijn eigen nieuwsbrieven.