Mogelijk horeca open, maar na 22.00 uur geen toegang meer

De horeca kan per direct weer veilig open als er na 22.00 uur een toegangsstop geldt. Dat plan presenteert Koninklijke Horeca Nederland morgen aan de Tweede Kamer. Begin april zou alles weer normaal moeten zijn.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil stap voor stap terug naar het normale leven. Het liefst morgen. Maar als dat niet kan moeten er uiterlijk vanaf woensdag 26 januari versoepelingen komen. Alle horecazaken zouden dan weer open moeten voor mensen met een geldig coronatoegangsbewijs. Zitten is dan verplicht en na 22.00 uur mogen er geen nieuwe gasten meer naar binnen. Die eindtijd is in het plan opgenomen omdat het OMT eerder zei dat horecabezoekers van de ene kroeg naar de andere gaan en zo te veel contacten konden hebben. De regels moeten gelden voor restaurants, cafés, maar ook voor clubs, discotheken en feestzalen.

Twee weken later, vanaf 9 februari, zou het dan weer iets soepeler kunnen, denkt de horeca.

juraini ferary

Juraini Ferary werd geboren op 28 juli 1993 in Spijkenisse, ze ouders komen oorspronkelijk uit Curaçao en Juraini is oprichter en webmaster van veel meer andere leuke websites. Daar is hij een zelfstandige ondernemer en maakt zijn eigen nieuwsbrieven.