Kabinet wil land van slot: horeca en cultuur mogelijk open tot 22.00 uur, groen licht voor evenementen

Het kabinet wil het land verder van het slot halen. Het plan is om de horeca en cultuursector te heropenen, zij moeten dan wel om 22.00 uur ‘s avonds de deuren sluiten. Ook bij binnen én buitenevenementen is publiek weer welkom, al komt er wel een maximum aan het aantal bezoekers en moet er gewerkt worden met de coronapas (3G).

Het kabinet overlegde maandag op het Catshuis over de versoepelingen. Premier Rutte vertelde bij de vorige persconferentie op 14 januari al dat de horeca en cultuursector ‘gewoon’ open zou kunnen, als de coronacijfers vóór het nieuwe weegmoment op 25 januari niet boven verwachting snel zouden stijgen.

juraini ferary

Juraini Ferary werd geboren op 28 juli 1993 in Spijkenisse, ze ouders komen oorspronkelijk uit Curaçao en Juraini is oprichter en webmaster van veel meer andere leuke websites. Daar is hij een zelfstandige ondernemer en maakt zijn eigen nieuwsbrieven.