Radio Gemiva te beluisteren op NPO Radio 1

Radio Gemiva is het radiostation van Stichting Gemiva en is overal online te beluisteren. Vanaf oktober 2018 is de zender ‘in de lucht’. De radio crew zendt iedere woensdag en vrijdag ‘live’ uit vanuit een professionele studio in activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude. Er is een ochtend- en een middaguitzending.

De radioprogramma’s worden gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking die dol zijn op muziek en het leuk vinden om met geluidsapparatuur te werken en te presenteren. Er is voor ieder wat wils: we hebben technische mensen, DJ’s met een vlotte babbel en radiomakers die verslag doen van het Gemiva-nieuws.

De cliënten van Radio Gemiva maken playlists, bedienen het mengpaneel en de muziekcomputer, presenteren de programma’s en interviewen gasten. Ze krijgen daarbij ondersteuning van een begeleider. In de wekelijkse redactievergadering bedenken ze met elkaar de onderwerpen voor de uitzendingen.

Afgelopen woensdag 7 september 2022 bracht de landelijke nieuwszender NPO Radio 1 een bezoek aan Radio Gemiva in Zoeterwoude. Verslaggever; Annan Verboom van KRO-NCRV wilde alles weten over de DJ’s en deze bijzondere dagbesteding/communicatievorm van de zorgorganisatie Stichting Gemiva.

Daarnaast is Radio Gemiva dus op aankomende zondagnacht van 04.00-05.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

juraini ferary

Juraini Ferary werd geboren op 28 juli 1993 in Spijkenisse, ze ouders komen oorspronkelijk uit Curaçao en Juraini is oprichter en webmaster van veel meer andere leuke websites. Daar is hij een zelfstandige ondernemer en maakt zijn eigen nieuwsbrieven.