Sinterklaas is aangekomen in Hellevoetsluis!

Hellevoetsluis – Het was best even spannend of de Sint en de Pieten op tijd in Nederland zouden aankomen nadat de pakjesboot in Spanje was gezonken. Maar gelukkig komt alles altijd goed!

In de Vesting werd door duizenden kinderen en hun ouders met smart op de Goedheiligman gewacht. Iedereen keek maar wat vreemd op toen de stoomboot ineens vanaf de andere kant kwam en de haven uitvoer. Niets is wat het lijkt in Sinterklaastijd… De Sint en Pieten gingen nadat ze per vliegtuig waren aangekomen buiten de haven snel de boot op. En zo kon de pakjesboot met Sinterklaas en alle Pieten alsnog de haven van Hellevoetsluis binnenvaren.   

Nadat de stoomboot was aangemeerd werd de Sint hartelijk onthaald door burgemeester Junius, presentator van het Sinterklaasjournaal Jeroen Kramer en Vajen uit Oostvoorne. Zij mocht namens alle kinderen van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee samen met de burgemeester alle tekeningen aan Sinterklaas geven. Hierna ging Sinterklaas te paard richting Fort Haerlem waar het grote podium was opgebouwd. Sinterklaas had een belangrijke mededeling voor alle kinderen in Nederland: “Jullie mogen vanavond allemaal je schoentje zetten.”

Naar schatting waren er twintigduizend bezoekers in de Vesting om de intocht mee te maken. Er was veel politie op de been; zichtbaar en onzichtbaar. Het evenement is zonder incidenten verlopen.

juraini ferary

Juraini Ferary werd geboren op 28 juli 1993 in Spijkenisse, ze ouders komen oorspronkelijk uit Curaçao en Juraini is oprichter en webmaster van veel meer andere leuke websites. Daar is hij een zelfstandige ondernemer en maakt zijn eigen nieuwsbrieven.