Sinterklaas vaart naar Delft

Het is een traditie om zaterdag 25 november langs de kade te staan als Sinterklaas Delft binnenvaart. De Sint wordt om 12.00 uur verwacht aan de kade van het Delftse Kanaal.

Het is een prachtig gezicht als de Sint aan komt varen met zijn gevolg. Kinderen en volwassenen staan langs de kade, zwaaien naar de Sint en maken foto’s. Ook dit jaar zal dit weer een geweldig spektakel zijn.

Er is een grote kans dat Sinterklaas dit jaar in de klassieke stoomboot zal aankomen. Deze boot is een echte Delftse klassieker en is al meer dan 100 jaar in gebruik voor het vervoer van Sinterklaas.

Na aankomst van de Sint worden er allerlei activiteiten georganiseerd in de stad. Er is een grote optocht, de Sint maakt een rondrit door de stad, er zijn knutselactiviteiten en er is een grote Sinterklaasmarkt.

Dus sta jij zaterdag 25 november ook langs de kade? Kom dan naar de kade van het Delftse Kanaal om Sinterklaas te verwelkomen! Dat wordt een gezellige middag!

juraini ferary

Juraini Ferary werd geboren op 28 juli 1993 in Spijkenisse, ze ouders komen oorspronkelijk uit Curaçao en Juraini is oprichter en webmaster van veel meer andere leuke websites. Daar is hij een zelfstandige ondernemer en maakt zijn eigen nieuwsbrieven.